Pastataart met paprika, pesto en olijven
Voor de pesto
-
1
Hak de knoflook met basilicum en wat zout fijn in de blender. Giet er, in straaltjes, 4 el olijfolie bij en mix tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de mozzarella in blokjes.
Pel de knoflook en snij in stukjes.
Snij de tomaten in plakjes en de paprika's in repen.
-
2
Stoof de tomaten en de paprika's 5 minuten in 1 el olijfolie.
-
3
Kook de pasta beetgaar en laat uitlekken. Schep er de pesto, paprika en olijven door. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Vet een taartvorm in met olijfolie en bekleed de bodem en randen met plakjes tomaat. Verdeel er de helft van de pasta over en bestrooi met de helft van de mozzarella. Verdeel er de overige pasta over en de mozzarella.
-
5
Laat 15 à 20 minuten gratineren in de oven. Werk af met basilicum.
Voorbereiding