Recept

Cakerollen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Basisrecept uit 'Leila Bakt'

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C.

  2. 2

    Klop de eieren met de suiker licht en luchtig.

  3. 3

    Roer de melk en sinaasappelrasp erdoor.

  4. 4

    Zeef de bloem met het bakpoeder en meng dit door het eimengsel.

  5. 5

    Maak van bakpapier op een ingevette bakplaat een rechtboekige vorm van circa 36 x 30 centimeter met rondom een rand van 2 centimeter hoog. (Of gebruik een speciale vorm en bekleed die met bakpapier.) Strijk het deeg gelijkmatig uit.

  6. 6

    Strooi de geschaafde amandelen erover en bak het gebak circa 5 minuten in het midden van de oven.

  7. 7

    Strooi de suiker op een stuk bakpapier en keer het warme gebak erop.

  8. 8

    Maak het bakpapier voorzichtig los van het gebak.

  9. 9

    Vul het gebak met een vulling naar keuze.

  10. 10

    Bak de taart in het midden van de oven 30-35 minuten of tot een prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cakerollen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!