Groentewok met lenterolletjes
bereiding
-
1
Maak eerst de rolletjes. Verhit in een wokpan 3 el olie. Roerbak de wortel, bamboe, lente-ui en sojascheuten samen tot ze half zacht zijn. Voeg de noedels, oestersaus, sojasaus en suiker toe. Kruid met peper en zout. Doe in een kom en laat iets afkoelen.
-
2
Bestrijk de randen met ei. Schep een lepel vulling in het midden en vouw er de zijkanten wat over. Rol dan van onder naar boven op en bestrijk de lasnaad extra met ei, zodat die niet loskomt tijdens het bakken.
-
3
Verhit de arachideolie en sesamolie in een wokpan. Roerbak daarin de groenten beetgaar, samen met de chilipeper en de cashewnoten. breng op smaak met peper en zout.
-
4
Verwarm de frituurpan op 160°C. Bak de rolletjes in porties goudbruin. Laat ze goed uitlekken. Serveer ze met de groentewok.