Griet met graantjesmosterd en trio van puree
bereiding
-
1
Schil de aardappelen.
Schil de wortelen en snij ze in stukjes.
Hak de koriander fijn.
Rasp de parmezaan.
-
2
Kook de geschilde aardappelen en stamp ze fijn.
Kook de stukjes wortel gaar, laat ze uitlekken en mix ze. Meng met 100 g van de aardappelpuree en roer er 30 g boter en de koriander door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
-
3
Kook de broccoliroosjes gaar, laat ze goed uitlekken en mix ze fijn. Meng met 100 g van de aardappelpuree en roer er 30 boter en de munt door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
-
4
Roer 30 g boter en de Parmezaanse kaas door de rest van de aardappelpuree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
-
5
Kruid de vis met peper. Verhit flink wat olijfolie en bak de griet op de velkant gaar in ongeveer 6 minuten. Haal de vis uit de pan en kruid met grof zeezout.
-
6
Giet overtollige olijfolie weg. Doe de visbouillon en de mosterd in de bakpan, schraap de visresten los. Laat even goed doorkoken en zeef. Roer er geleidelijk aan de vlokjes hoeveboter door. Breng de de saus op smaak met peper en zout en hou warm, maar laat niet meer koken.
-
7
Doe wat van de saus op de borden. Leg er een lepel van elke soort puree op en daarop de vis.
Voorbereiding
Voor de wortelpure
Voor de broccolipuree
Voor de aardappelpuree