Luchtige chocoladebavarois
bereiding
-
1
Week de gelatineblaadjes in koud water. Splits de eieren. Klop de eidooiers langdurig luchtig tot ze wit schuimig zijn. Klop de eiwitten met de twee soorten suiker tot sneeuw.
-
2
Los de oploskoffie op in een beetje heet water. Knijp de gelatine goed uit en los al roerend op in de hete koffie. Laat lichtjes afkoelen.
-
3
Smelt de chocolade in de microgolfoven op lage kracht. Meng de eidooiers met de koffie, de eiwitten en de chocolade. Klop de room stijf en spatel hem door het chocolademengsel.
-
4
Verkruimel de koekjes en meng ze in een bakvorm met wat gesmolten boter tot een krokante bodem. Giet de chocolademassa op de koekjesbodem en laat in de koelkast enkele uren opstijven.
-
5
Werk de bavarois voor het serveren naar smaak af met toefjes slagroom, chocolade vlinders, frambozen en verse munt.