Oosters varkenshaasje met een koolslaatje
bereiding
-
1
Spoel de kool en snij in reepjes. Blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water, laat schrikken onder koud water en uitlekken. Spoel de paprika en snij in reepjes. Pel de uien en snij in fijne partjes.
-
2
Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof en zet apart. Roerbak de ui, paprika en savooikool in de sesamolie. Breng op smaak met de sojasaus en peper.
-
3
Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrijk het vlees met mosterd en kruid met peper en zout. Schroei het rondom dicht in olie en zet 20 minuten in de oven. Wikkel het nadien in folie en laat rusten.
-
4
Blus de pan met de sherry en maak de aanbaksels los. Doe er de fond, ketchup en sojasaus bij. Serveer het vlees met de saus en de kool. Werk af met de sesamzaadjes.