Appeltaart met crumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier. Strooi de noten op een vel bakpapier en rooster ze 8 minuten. Laat ze afkoelen, doe ze in een keukenhanddoek en wrijf er de velletjes af. Hak daarna de noten fijn.
-
2
Schil de appelen en snij ze in blokjes. Meng ze met de calvados en wat citroensap.
-
3
Maak de crumble. Doe alle ingrediënten in een kom (bloem, boter, suiker, kaneel en poedersuiker) en wrijf tussen je handen tot een kruimelig mengsel.
-
4
Zeef de bloem met het bakpoeder, de baksoda, zout en kaneel. Meng de suiker met de vanillesuiker, olie en eieren. Spatel er de bloem door, roer zo kort mogelijk. Schep er de noten en stukjes appel door.
-
5
Doe het beslag in de vorm en strooi er het crumblemengsel over. Zet de taart 1 uur in de oven.