Appeltaart met crumblelaag
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 18°C. Leg het kruimeldeeg met bakpapier in een platte taartvorm.
-
2
Prik er met een vork enkele gaatjes in. Leg er een tweede vel bakpapier op en leg er bakknikkers op.
-
3
Bak gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
-
4
Schil de appelen en snij in blokjes.
-
5
Meng de koude boter met de (100 g) suiker, kaneel en bloem tot een crumble.
-
6
Haal het kruimeldeeg er weer bij. Verwijder de bakknikkers en bovenste bakpapier. Laat het deeg 5 minuten drogen.
-
7
Lepel de gelei op de bodem en leg er alle appelstukjes op. Strooi er nog wat suiker over.
-
8
Verdeel de crumble over de appelstukjes.
-
9
Bak de taart 35 minuten verder in de voorverwarmde oven.
-
10
Serveer de taart warm, lekker met slagroom of vanille-ijs.