Recept

Appeltaart met crumblelaag

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het beste van twee werelden.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 18°C. Leg het kruimeldeeg met bakpapier in een platte taartvorm. 

  2. 2

    Prik er met een vork enkele gaatjes in. Leg er een tweede vel bakpapier op en leg er bakknikkers op.

  3. 3

    Bak gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

  4. 4

    Schil de appelen en snij in blokjes.

  5. 5

    Meng de koude boter met de (100 g) suiker, kaneel en bloem tot een crumble.

  6. 6

    Haal het kruimeldeeg er weer bij. Verwijder de bakknikkers en bovenste bakpapier. Laat het deeg 5 minuten drogen.

  7. 7

    Lepel de gelei op de bodem en leg er alle appelstukjes op. Strooi er nog wat suiker over.

  8. 8

    Verdeel de crumble over de appelstukjes.

  9. 9

    Bak de taart 35 minuten verder in de voorverwarmde oven.

  10. 10

    Serveer de taart warm, lekker met slagroom of vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!