Eirolletjes met kruidenrijst
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar. Laat daarna 20 minuten rusten.
-
2
Maak de groenten schoon. Snij de selder in boogjes, de paprika in blokjes. Snipper de lente-uitjes. Snipper het chili-pepertje (zonder de zaadjes).
-
3
Stoof de selder, lente-uitjes, paprika en chilipeper in wat arachideolie. Pers er de knoflook bij en bestrooi met komijn, oregano en tijm. Stoof 5 minuten en laat afkoelen.
-
4
Vermeng de gestoofde groenten met de yoghurt, de rijst, de koriander en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Klop de eieren los met de melk. Bak er 8 dunne omeletten van. Verdeel er de vulling over en rol op. Bind elk rolletje vast met 2 sprietjes bieslook: een links en een rechts van het midden. Snij de rolletjes schuin doormidden. Elke helft zal nu mooi dichtgebonden blijven.