Chocoladekaastaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier.
-
2
Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter en de suiker. Verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet 10 minuten in de oven. Haal de vorm uit de oven en zet de oventemperatuur op 170°C.
-
3
Smelt 4 eetlepels gehakte chocolade met 4 eetlepels room in een pannetje. Meng in een kom de plattekaas met de basterdsuiker. Meng het cacaopoeder eronder en voeg dan een voor een de eieren toe. Meng telkens goed. Voeg het vanille-extract toe. Roer als laatste de gesmolten chocolade door het kaasmengsel. Giet de vulling op de voorgebakken taartbodem en bak 45 tot 50 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven.
-
4
Breng voor de topping de room aan de kook met de boter. Giet dit mengsel over de chocoladestukjes. Meng goed tot alle chocolade gesmolten is. Verdeel de chocoladetopping over de taart. Werk af met bosbessen en frambozen en bestrooi de afgekoelde taart met poedersuiker.