Griet met fijne groenten en venusschelpen
bereiding
-
1
Stoof de sjalot aan in wat boter en blus met de witte wijn. Voeg de visfond toe en laat inkoken tot de helft. Voeg het kerriepoeder en de room toe. Kruid met peper en zout. Bind eventueel met maïszetmeel.
-
2
Stoof de groentjes aan in wat boter, voeg de schelpen toe en zet het deksel op de pan, schud ze regelmatig. Als de schelpjes opengaan, zijn ze gaar. Haal ze uit de pan en hou warm. Hou de groenten apart.
-
3
Wrijf 4 serveerringen aan de binnenkant in met olie. Zet de ringen in een geperforeerde stoomovenplaat. Leg telkens 2 grietfilets tegen de rand van de serveerring, vul op met de groentjes. Stoom in 8 à 10 minuten gaar.
-
4
Haal de grietrolletjes uit de vormpjes, leg ze op borden. Leg de venusschelpjes errond en werk af met de saus.