Soepje van asperges, courgette en rode poon
bereiding
-
1
Schil de asperges.
Was de courgette en snij met behulp van een mandoline in dunne repen.
Snij de asperges ook in dunne lange repen.
Snipper een sjalotje.
Klop de room lobbig.
Verwarm 4 borden.
-
2
Stoof het sjalotje in wat boter en voeg er de asperge- en courgetterepen aan toe. Kruid met zout, peper en wat kerriepoeder naar smaak. Laat even stoven en blus met een scheutje witte wijn. Voeg er de visfumet aan toe en laat garen gedurende 8 minuten.
-
3
Bak intussen de vis aan beide kanten gedurende 3 minuten, in voldoende boter. Laat in een pannetje met wat witte wijn de gespoelde venusschelpen met deksel garen tot de schelpen
opengaan. -
4
Doe de vis en de venusschelpen bij de soep. Laat nog even verder garen, maar laat niet meer koken.
-
5
Schenk de soep in voorverwarmde borden, let erop dat er in elk bord voldoende vis, asperges, courgette en schelpjes liggen. Werk af met een lepeltje opgeklopte room.
Voorbereiding