Ovenschotel met pompoenpuree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij in blokjes, pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Stoof de ui en de knoflook glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe en laat een kwartier op een zacht vuur stoven.
-
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de gestoofde pompoenblokjes. Stamp fijn en voeg de melk en een beetje boter toe. Breng op smaak met mosterd, peper, zout en tijm.
-
3
Kruid het gehakt en bak het rul in een pan zonder vetstof. Laat even uitlekken op keukenpapier. Schep het in een met boter ingevette ovenschaal.
-
4
Verdeel de pompoenpuree over het gehakt en strijk mooi glad. Bestrooi met geraspte kaas en zet 15 minuten in de oven. Werk af met gesnipperde bladpeterselie en serveer.