Gehakttaartjes met pompoenpuree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snipper fijn. Stoof kort aan in een scheutje olijfolie. Laat wat afkoelen. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Meng met de ui. Kruid met peper en zout.
-
2
Verdeel het gehakt over 8 kleine, flexibele bakvormpjes. Druk goed aan tegen de wand en maak in het midden een kuiltje, zodat er een ’taartbodem’ gevormd wordt.
-
3
Bak de gehakttaartjes 10 minuten in de oven. Snij de pompoen in blokjes en stoom ze gaar. Pureer ze met de stamper. Verwarm de room met de tijm en het kerriepoeder. Giet door een zeefje bij de pompoenpuree. Kruid met peper en zout.
-
4
Laat de spekblokjes uitbakken in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
5
Ontvorm de gehakttaartjes en vul ze met de pompoenpuree. Werk af met spekblokjes en kerstomaatjes.