Recept

Zachte taart met pure chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hapje nostalgie

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de cakevorm en bestuif met bloem.

  2. 2

    Verdeel de boter in vlokjes. Smelt ze samen met de chocolade au bain-marie. Voeg de eieren een voor een toe en schep goed om. Zeef er de bloem bij en schep er de poedersuiker door. Meng tot een glad beslag.

  3. 3

    Doe het chocoladebeslag in de cakevorm en schuif 18 tot 20 minuten in de oven. De binnenkant
    van de taart moet nog smeuïg zijn.

  4. 4

    Laat de chocoladetaart afkoelen en serveer eventueel met kant-en-klare crème anglaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zachte taart met pure chocolade

Ingrediënten voor

6 personen
  • boter (+ extra)200 g
  • bloem (+ extra)1 el
  • fondantchocolade200 g
  • eieren5
  • poedersuiker150 g
  • crème anglaise (kant-en-klaar)500 ml

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!