Lenterolletjes met bamboescheuten
bereiding
-
1
Verhit een wokpan met 3 el olie. Bak er eerst scampi in en hou apart. Roerbak vervolgens in dezelfde pan de paprika, wortel, bamboe, witte kool en sojascheuten tot ze half zacht zijn.
-
2
Voeg de geweekte noedels toe, de oestersaus, sojasaus en suiker. Kruid met peper en zout en meng goed. Doe alles in een kom en laat wat afkoelen.
-
3
Leg het rijstpapier op een proper werkvlak. Borstel alle randen in met het losgeklopte ei. Leg een lepel van de vulling in het midden van het rijstpapier. Leg er een scampi bovenop.
-
4
Vouw het rijstpapier dicht, leg net voor het einde van het velletje een blaadje basilicum. Vouw verder dicht en duw het flapje onder de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen, borstel nog wat extra ei op het einde en rol verder op. Druk goed aan. Werk zo alle vulling en rijstblaadjes op.