New Yorkse Cheesecake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Smelt de boter en meng de koekkruimels erdoor.
-
3
Bedek hiermee de bodem van een springvorm (van 24 cm doorsnede).
-
4
Bak de bodem in het midden van de oven gedurende ongeveer 10 minuten voor en laat afkoelen.
-
5
Klop de roomkaas met de kwark tot een romig mengsel.
-
6
Voeg de suiker, de maïzena en de vanillesuiker toe.
-
7
Voeg de eieren een voor een toe en meng er tot slot de slagroom door.
-
8
Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een hittebestendige kom. Plaats de kom boven een pan met water dat net aan de kook is (zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt) en laat de chocolade smelten. Voeg de warme chocolade toe aan het mengsel.
-
9
Giet het beslag in de springvorm.
-
10
Bak de cheesecake in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten. Dek de bovenkant eventueel af met aluminiumfolie zodra deze goudbruin is, zodat hij niet te donker wordt.
-
11
Zet de oven uit en laat de taart er nog 30 minuten in staan.