Banana cream pie
bereiding
-
1
Wrijf de blokjes boter door de bloem en poedersuiker.
-
2
Voeg het ei en het water toe en meng het deeg todat het aan elkaar begint te plakken (niet kneden).
-
3
Dek het deeg af met plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
-
4
Maak het kruimeldeeg volgens het basisrecept.
-
5
Verhit de gecondenseerde melk totdat de saus de consistentie van karamel heeft. Laat afkoelen.
-
6
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
7
Rol het deeg uit en bekleed hiermee een bakblik.
-
8
Prik gaatjes in de bodem met een vork. Bekleed de bodem en de randen met aluminiumfolie (laat de folie over de randen hangen), zodat het deeg zijn vorm behoudt tijdens het blind bakken.
-
9
Bak de taartbodem ongeveer 5 minuten voor in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog eens 5 minuten, totdat de bodem goudbruin is. Laat de taartbodem afkoelen.
-
10
Klop de slagroom op met het vanillemerg en schep dit door de yoghurt.
-
11
Verhoog de oventemperatuur tot 200°C.
-
12
Klop het eiwit een beetje los en schep de noten erdoor.
-
13
Voeg de suiker en het kaneelpoeder toe en meng goed.
-
14
Rooster de noten op een bakplaat met bakpapier gedurende ongeveer 10 minuten. Laat volledig afkoelen en hak ze grof.
-
15
Schep twee derde van de karamelsaus door het roommengsel en verdeel dit over de taartbodem. Giet de rest van de karamel erover.
-
16
Snijd de bananen in de lengte doormidden en leg ze op de vulling. Bestrooi met de gekaramelliseerde noten.