Recept

Banoffee pie met banaan en toffee

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smeuïge taart met banaan, slagroom en toffee 

bereiding
  1. 1

    Haal het papier van het blik gecondenseerde melk. Zet het in een kookpot en vul aan met water tot het blik onderstaat. Zorg er voor dat het blik steeds onder water blijft. Laat het  4 uur zachtjes koken.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Druk het kruimelig deeg in een ingevette taartvorm, ook tegen de randen. Bak gedurende 10 minuten. Laat afkoelen.

  4. 4

    Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en zet nog even in de koelkast. Snij de bananen in schijfjes.

  5. 5

    Verdeel de gekarameliseerde gecondenseerde melk over de bodem van de taart. Leg er alle stukjes bananen op en spatel de slagroom erover. Werk af met chocoladeschilfers en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Banoffee pie met banaan en toffee

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!