Zeeduivel met kikkererwten en chorizo
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in een soeppan met olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Blus met de bouillon en roer om. Voeg de gepelde tomaten en laurier toe en kruid met komijn, harissa en kurkuma naar smaak. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
-
2
Spoel de spinazie en de groene kruiden. Hak de kruiden fijn. Pel de chorizo en snij 'm in stukjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de chorizo met de spinazie en de kikkererwten bij in de pan. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
-
3
Snij de zeeduivel in 4 stukken. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout. Bak de vis aan elke kant 2 minuten in een pan met boter. Haal van het vuur en dek de pan af met aluminiumfolie, zodat de vis verder gaart. Laat 5 minuutjes staan.
-
4
Verdeel de vis over 4 voorverwarmde borden. Breng het stoofpotje op smaak en lepel het rond de vis. Werk af met de gehakte kruiden en serveer.