Marokkaans lamsstoofpotje met abrikozen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160° C. Snij de ui fijn, rasp de gember en de citroenschil.
-
2
Neem een ruime braadpan met deksel die in de oven kan. Verhit er de olijfolie in en bak het stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin.
-
3
Voeg er de ui aan toe, roer om en laat even meebakken.
-
4
Voeg er gember, komijn, koriander, venkelzaad, zout, cayennepeper, zwarte peper, citroenschil, kaneel en tomatenpuree aan toe en roer om. Laat even meebakken.
-
5
Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
-
6
Voeg er de tomaten, kikkererwten en gedroogde abrikozen aan toe en zet het deksel op de pan. Zet in de oven en laat 3 uur garen. Haal er de kaneelstokjes uit. Serveer met couscous en bestrooi met gehakte verse koriander.
Voorbereiding