Recept

Marokkaans lamsstoofpotje met abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een frisse combinatie van tomaten, abrikozen en kaneel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160° C. Snij de ui fijn, rasp de gember en de citroenschil. 

  2. 2

    Neem een ruime braadpan met deksel die in de oven kan. Verhit er de olijfolie in en bak het stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin.

  3. 3

    Voeg er de ui aan toe, roer om en laat even meebakken.

  4. 4

    Voeg er gember, komijn, koriander, venkelzaad, zout, cayennepeper, zwarte peper, citroenschil, kaneel en tomatenpuree aan toe en roer om. Laat even meebakken.

  5. 5

    Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.

  6. 6

    Voeg er de tomaten, kikkererwten en gedroogde abrikozen aan toe en zet het deksel op de pan. Zet in de oven en laat 3 uur garen. Haal er de kaneelstokjes uit. Serveer met couscous en bestrooi met gehakte verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marokkaans lamsstoofpotje met abrikozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!