Cannelloni met spekjes, spinazie en ricotta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier.
-
2
Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Verhit olijfolie in een pan en stoof de spinazie enkele minuten tot ze geslonken is. Doe opnieuw in een vergiet en duw al het overtollige vocht eruit.
-
3
Spoel de courgette en snij in heel kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof aan in een scheutje olijfolie. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak enkele minuten tot de groenten beetgaar zijn. Schep er de ricotta, de geraspte parmezaan, de spinazie en de spekblokjes door en roer om. Kruid met peper.
-
4
Beboter een ovenschaal en schep de ricottavulling in een spuitzak. Vul er de cannellonibuisjes
mee en leg ze in de schaal. -
5
Smelt de boter voor de bechamelsaus en bestrooi met de bloem. Roer de bloem met een garde goed droog. Blus met de melk en blijf goed roeren tot de saus langzaam indikt. Breng op smaak met peper en zout. Schep over de cannelloni en schuif 30 à 35 minuten in de oven.