Cannelloni met ricotta, prei en spekjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het spek krokant in een droge koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
2
Pel en snipper de sjalot en de knoflook en fruit aan in een scheutje olijfolie. Maak de prei schoon en snij ‘m in ringen. Voeg samen met de tijm toe aan de ui en de knoflook. Schep goed om. Blus met de bouillon en laat 5 minuten op een zacht vuur garen.
-
3
Meng de ricotta met de spekjes en de gestoofde groenten en kruid met peper en zout. Leg de lasagnevellen op een bebloemd werkblad en lepel er wat van de vulling op. Rol ze op en leg ze in een beboterde ovenschaal.
-
4
Meng de tomatensaus met de mascarpone. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Lepel de saus over de lasagnerolletjes en strooi er de geraspte kaas over. Gaar de schotel 15 minuten in de oven.