Linzensoep met steak en groenten
bereiding
-
1
Snipper de prei.
Schil de aardappelen en snij ze in partjes.
Snij de boerenkool in reepjes.
Snipper de peterselie.
Hak de salie fijn.
-
2
Verwarm de olijfolie met de knoflook en de rozemarijn heel zachtjes, tot de knoflook begint te kleuren. Laat afkoelen en giet door een zeef. Doe de rozemarijn weg, maar bewaar de knoflook.
-
3
Kook de groene linzen 25 minuten in ruim water. Giet af en zet apart.
-
4
Stoof de prei met de salie 10 minuten in 4 el van de knoflookolie. Voeg er de bouillon sojasaus, rode en groene linzen aan toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
-
5
Doe er de aardappelen en knoflook bij. Laat 10 minuten sudderen. Doe er dan de boerenkool bij en laat nog 5 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
-
6
Verhit 2 el knoflookolie in een braadpan en bak er de steaks in. Neem ze uit de pan en laat ze
nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij ze in reepjes. -
7
Verdeel de soep en over de borden. Leg er het vlees bij, Werk af met parmezaan en druppeltjes knoflookolie.
Voorbereiding