Parfait met cranberry’s en pistache
bereiding
-
1
Hak de chocolade heel fijn. Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa. Klop er de melk door en zet de kom op een pannetje met kokend water. Klop verder au bainmarie tot het in volume verdriedubbeld is, ongeveer 10 min.
-
2
Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de chocolade toe. Klop tot hij volledig gesmolten is en zet de kom in koud water om de massa te laten afkoelen.
-
3
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Hak de pistaches grof. Meng de slagroom door het chocolademengsel en spatel er vervolgens de cranberries en de pistaches door.
-
4
Bekleed een cake- of terrinevorm met vershoudfolie en stort er het mengsel in. Dek ook de bovenkant af met folie en laat de parfait een nachtje bevriezen.
-
5
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen. Snij de parfait in plakken, verdeel ze over de borden, werk af met geroosterde amandelschilfers en serveer.