Recept

Kaiserschmarrn met cranberry’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de cranberry’s in een glas en giet er een flinke scheut pruimenlikeur over. Vul eventueel verder aan met wat water tot de cranberry’s volledig onderstaan en laat ze weken terwijl je het beslag maakt.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eierdooiers luchtig met de suiker. Voeg afwisselend en beetje bij beetje al kloppend de gezeefde bloem en de melk toe. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel door het beslag. Laat de geweekte cranberry’s uitlekken.

  3. 3

    Doe de boter in een grote koekenpan en laat smelten. Schep er het beslag in één keer in en bak een dikke pannenkoek op een laag vuurtje. Strooi er de uitgelekte cranberry’s over, draai om als het beslag aan de bovenkant gestold is – na 1 à 2 minuten – en bak nog eens even lang.

  4. 4

    Trek de pannenkoek in repen of stukken, bak die nog 1 à 2 minuten door en serveer warm. Bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaiserschmarrn met cranberry’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!