Koffiesabayon met boudoirs
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de koekjes. Klop 3 eidooiers samen met 25 g suiker tot een luchtige crème. Klop de eiwitten stijf samen met 40 g suiker. Zeef het aardappelzetmeel boven de eiwitten en schep voorzichtig door elkaar. Spatel de opgeklopte eidooiers erdoor en tot slot de bloem.
-
2
Vul een wegwerpspuitzak met het koekjesbeslag en spuit dunne lijntjes van ± 7 cm lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met kristalsuiker en zet 15 minuten in de oven. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
-
3
Roer voor de sabayon 6 eidooiers met 60 g suiker, de vanillesuiker, marsala en koffie los in een pannetje.
-
4
Zet de steelpan op een zacht vuur. Klop het mengsel met een garde tot een luchtige sabayon.
-
5
Schenk de koffiesabayon in mooie glazen, werk af met een chocolade koffieboon en serveer er de boudoirkoekjes bij.