Citroenkip uit de oven
bereiding
-
1
Maak de groenten schoon. Snij de paprika in reepjes. Snipper de ui grof. Snij de tomaten in partjes, de aubergine en de courgette in repen. Halveer de krieltjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Meng de olie met het paprikapoeder, het citroensap, peper en zout en strijk er de kip mee. Laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast. Kook de krieltjes ongeschild 15 minuten voor in gezouten water.
-
3
Bestrooi de stukken aubergine met zout. Laat 10 minuten trekken, spoel goed en laat uitlekken.
-
4
Stoof de groenten kort aan in olie, kruid met peper en zout. Verdeel ze over een ovenschaal samen met de aardappelen en de knoflook. Leg er de kippenbouten op (bewaar de marinade). Snij de citroen in plakken. Wentel ze door de marinade en verdeel over het gerecht. Giet er de bouillon over.
-
5
Zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C. Bestrijk het gerecht 5 minuten voor het einde van de baktijd met honing en laat nog even kleuren.
Voorbereiding