Steak met uienboter
bereiding
-
1
Haal het vlees vooraf uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
-
2
Verwarm de oven voor op 50°C. Pel de sjalotten en snij ze in kleine ringen. Bak ze in een diepe pan in veel olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze 30 min. drogen in de oven.
-
3
Maak het slaatje. Spoel de sla en scheur in stukken. Snij de rode bieten in plakjes en meng met de sla. Meng de slaolie met de rodewijnazijn en het sap van de bieten. Breng op smaak met peper en giet over de sla. Hussel goed door elkaar.
-
4
Roer de boter los met een vork en meng er de sjalotringen door.
-
5
Dep het vlees droog en bak het in een mengeling van boter en olijfolie.
-
6
Verdeel de sla over 4 borden. Leg er een stuk vlees bij met daarop wat uienboter. Werk af met parmezaanschilfers.