Recept

Appelcrumble met havermout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een appelcrumble kan je ook perfect met havermout maken. Nét iets voedzamer dus! Deze crumble van appel maak je met een krokant korstje van havermout en noten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hazelnoten en de amandelen goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen. Hak de hazelnoten grof.

  2. 2

    Schil de appelen. Snij ze in stukken. Besprenkel ze met citroensap en meng ze met de suiker, pijnboompitten en rozijnen. Breng op smaak met kaneel en kruidnagelpoeder. Doe het mengsel in een ovenschaal.

  3. 3

    Meng de havermout met de muesli, de hazelnoten, de amandelen, de bloem en de olie. Meng tot je vochtige kruimels krijgt.

  4. 4

    Verdeel de crumble over het fruit en zet 20 minuten in de oven, tot hij goudbruin en krokant is. Serveer lauw. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelcrumble met havermout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!