Recept

Appelcrumble-muffins

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Maak de crumble gewoon met je vingertoppen. Snel klaar, weinig afwas en je voelt perfect aan wanneer de crumble perfect is voor de muffins. De rest van de crumble kun je invriezen voor een snel dessertje voor onverwacht bezoek.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de havermout fijn in de blender. Doe de havermout samen met de Griekse yoghurt, de eieren, de olie, de bloem en de suiker in de blender en mix tot een beslag. Voeg een snuifje zout toe.

  2. 2

    Spoel de appelen, schil ze, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine blokjes. Meng voor de topping de bloem met de suiker en de boter tot een crumble.

  3. 3

    Doe het beslag in muffinvormpjes, werk af met de appeltjes en bestrooi met de crumble. Bak de muffins 25 minuten in de oven. Ontvorm de muffins en laat ze afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelcrumble-muffins

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!