Gevulde kip met ovenaardappeltjes
bereiding
-
1
Hak voor de vulling de uien fijn. Spoel de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
2
Fruit de ui glazig in een klontje boter. Voeg de mosterdzaadjes en de appelblokjes toe. Blus met 1 eetlepel citroensap en roerbak 2 tot 3 minuten. Kruid royaal met peper en zout. Snij de kipfilets overlangs in zodat er een soort van zakje ontstaat. Klap ze lichtjes open en schep op elke filet 2 eetlepels van de vulling. Vouw dicht en steek de randen vast met een cocktailprikker.
-
3
Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in partjes. Vermeng met 1 eetlepel citroensap, de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout.
-
4
Vet een ovenschaal in met olie. Leg de kipfilets in het midden en verdeel er de aardappelen rond. Bak 40 tot 50 minuten in het midden van de oven. Draai het vlees en de aardappelen na 20 minuten om.
-
5
Halveer de kipfilets en maak op elk bord een torentje van aardappel. Serveer naar smaak met partjes citroen en werk af met een takje groen.
Voorbereiding