Kip met gegrilde groenten
bereiding
-
1
Snij de aubergine en courgette in lange repen. Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadjes en zaadlijstjes, snij in grove stukken. Snij de tomaten in plakjes en verwijder de harde uiteinden van de groene asperges.
-
2
Snij de kipfilet open, verdeel er wat geitenkaas over (hou zeker 1 geitenkaasje apart voor de groenten) en strooi er de tijm over. Vouw de kippenfilet dicht en wikkel er het spek rond. Steek vast met kleine metalen prikkers of geweekte houten prikkers. Wrijf in met olijfolie en bak op de bbq, eerst schroei je het vlees dicht, daarna laat je het verder garen op een minder hete gedeelte van de bbq. Eventueel kan een aluminiumbakje ervoor zorgen dat de buitenkant niet teveel aanbrandt.
-
3
Wentel de groenten door wat olijfolie en gril ze op de bbq, kruid met peper, zout, oregano en tijm.
-
4
Serveer de gebakken kip met de gegrilde groenten. Brokkel er de rest van de geitenkaas over en werk af met een krakje peper en wat fleur de sel.