Recept

Tonijn met wasabipuree en dashibouillon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Apart, maar zeer smaakvol

bereiding
  1. 1

    Wrijf de kombu schoon met een vochtig stukje keukenpapier. Leg het in een pan en overgiet met 1 l koud water. Breng aan de kook op een zacht vuurtje. Laat 10 minuten pruttelen. Giet door een zeef en bewaar het vocht. Doe de katsubuchivlokken erbij en laat op een zacht vuurtje trekken, tot de vlokken naar de bodem zakken. Giet door een zeef en bewaar de bouillon. Breng op smaak met sojasaus en sake naar smaak.

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar en pureer ze met een beetje van het kookvocht. Breng de puree op smaak met wasabipasta naar smaak.

  3. 3

    Schroei de blokjes tonijn kort dicht in een hete pan. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe op elk bordje een lepeltje wasabipuree, leg er een blokje tonijn op en lepel er wat dashibouillon rond. Werk af met cress naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tonijn met wasabipuree en dashibouillon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!