Recept

Pralines van sint-jakobsvruchten en tonijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het oogt zeer mooi en is bovendien verrukkelijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de tonijn in plakjes.

    Pers de limoen.

  2. 2

    Maak een sausje van limoensap, sojasaus, gemberpoeder en een scheutje olie. Giet over de sint-jakobsvruchten, meng en laat een uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Haal de sint-jakobsvruchten uit de marinade en dep ze goed droog. Rol er dan de plakjes tonijn omheen.

  4. 4

    Bak de sint-jakobsvruchten aan een zijde kort aan in hete arachideolie, zodat de tonijn niet te gaar wordt en nog een beetje rood blijft.

  5. 5

    Spoel de lamsoor, laat uitlekken en stoof de groente even aan in een nootje boter. Breng op smaak met peper.

    (Of spoel de zeekraal, blancheer een paar minuten in water tegen de kook aan, laat uitlekken en breng op smaak met peper).

  6. 6

    Leg op elk bord 3 sint- jakobsvruchten en garneer met lamsoor of zeekraal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pralines van sint-jakobsvruchten en tonijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!