Kuipjes met chocolademousse
bereiding
-
1
Smelt de chocolade met de melk au bain-marie. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker wit en romig. Roer er de gesmolten chocolade door. Klop de eiwitten stijf. Spatel door het chocolademengsel. Klop de room op, spatel er ook door.
-
2
Schep de mousse in een spuitzak met kartelmond en zet minstens 3 uur koel weg.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
4
Roer voor de kuipjes de eiwitten luchtig met de suiker. Voeg de bloem en de boter toe, meng tot een glad beslag. Bedek een bakplaat met bakpapier. Lepel er toefjes beslag op, wrijf tot dunne rondjes met de bolle kant van een lepel. Laat genoeg afstand tussen de koekjes. Schuif 5 minuten in de oven.
-
5
Zet de warme, nog zachte koekjes (in de vorm van een tulp) meteen in serveerschaaltjes. Laat afkoelen tot de koekjes stevig zijn. Vul met chocolademousse. Werk af met cacaopoeder.