Duo van chocolademousses
bereiding
-
1
Donkere chocolademousse:
Smelt voor de donkere mousse de fondantchocolade met de espresso au bain-marie. Splits de eieren. Klop de eidooiers wit en romig met de vanillesuiker. Klop de eiwitten met de suiker tot pieken. Klop de room stijf. Roer de eidooiers door de chocolade. Voeg de slagroom toe en schep om. Spatel de eiwitsneeuw door de chocolade.
-
2
Lichte chocolademousse:
Smelt voor de lichte mousse de witte chocolade met de melk au bain-marie. Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker. Klop de room stijf. Roer de gesmolten chocolade door de room. Spatel de eiwitsneeuw erdoor.
-
3
Vul vuurvaste kommetjes met laagjes donkere en lichte mousse. Zet 3 uur koel weg.
-
4
Bestrooi voor het serveren met rietsuiker. Laat karamelliseren onder de hete grill of gebruik een gasbrandertje. Serveer met de koekjes.