Pompoen-sinaasappelmuffins
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de pompoen in stukjes. Rasp de sinaasappelschil fijn. Pers dan de sinaasappel uit.
-
2
Stoom de pompoenstukjes gaar. Pureer en duw door een fijne zeef. Laat afkoelen. Laat de boter smelten en voeg de geraspte sinaasappelschil toe.
-
3
Meng het maïsmeel met het bakpoeder. Klop het ei los met de bruine suiker. Voeg er de sinaasappelboter, het sinaasappelsap, de pompoenpuree en het maïsmeel aan toe. Meng tot een homogeen deeg.
-
4
Zet in de 8 holtes van het muffinblik een papieren cakevormpje en verdeel er de pompoenpitten over. Verdeel dan het deeg over de vormpjes.
-
5
Bak de muffins 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een houten prikker of ze gaar zijn: als er geen deeg meer aan de prikker plakt, zijn de muffins goed. Serveer ze lauw of koud.
Voorbereiding