Recept

Honingpotjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrassend dessert, met honing in de hoofdrol!

Kwaliteit boven alles

Hoe beter de kwaliteit van je honing, hoe beter dit dessert. Doordat de smaak van honing kan verschillen naargelang de bloemensoort en het seizoen, zullen je potjes telkens anders smaken.

Extra fleurig

Laat de honing eens infuseren met wat lavendel voor een extra bloemige smaak.

bereiding
  1. 1

    Week de gelatineblaadjes in een kommetje koud water.

  2. 2

    Breng de room aan de kook en zet het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze samen met 4 eetlepels honing en de geraspte citroenschil onder de gekookte room.

  3. 3

    Giet het roommengsel in glazen potjes en laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Werk de honingpotjes net voor het serveren af met nog een laagje honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Honingpotjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!