Indische appel-krabsalade
bereiding
-
1
Spoel de appels en dep ze droog. Verwijder de klokhuizen en snij de ongeschilde appels in reepjes. Pers het sap van de citroen. Schil de wortels, snij ze in julienne. Pel de ui en snij in reepjes.
-
2
Doe de appels in een kom en besprenkel met het citroensap. Schep om. Voeg de wortel en de ui bij de appels.
-
3
Smelt de honing op een zacht vuurtje en roer er 1 koffielepel kerrie door. Haal de pan van het vuur en klop er de olie en azijn door. Breng op smaak met peper en zout en doe er tenslotte de rozijnen bij.
-
4
Verkruimel het krabvlees en doe dit bij de groenten in de kom. Doe er ook de cashewnoten en de vinaigrette bij. Schep om en zet 30 minuten koel weg.
-
5
Verdeel de salade over 4 schaaltjes en bestrooi met de rest van het kerriepoeder. Serveer meteen.
Voorbereiding