Recept

Boekweitpannenkoeken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pannenkoeken, maar dan eens anders.

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem in een kom. Doe er het zout bij. Maak een kuiltje in het midden.

  2. 2

    Breek de eieren in het kuiltje en klop los.

  3. 3

    Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een glad beslag zonder klontertjes. Besprenkel het beslag met water zodat je een dun laagje bovenop het beslag krijgt.

  4. 4

    Dek het beslag af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

  5. 5

    Roer het water door het beslag en laat nog 5 minuten rusten. Bak pannenkoeken van het beslag in een pan met wat boter of olie.

  6. TIP

  7. 6

    Lekker met appel- of perenstroop en gebakken spekreepjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boekweitpannenkoeken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!