Recept

Boekweitpannenkoek met rabarber, citroentijm en romige blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De zurige smaak van rabarber past verrassend goed bij kaas en hartige gerechten. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stukken van 7 tot 8 cm. Leg ze in een bakvorm en besprenkel met olijfolie, de citroentijm, de honing en een beetje peper. Dek af met aluminiumfolie en gaar 25 minuten. Verwijder de folie en laat nog 10 minuten verder garen.

  2. 2

    Meng de blauwe kaas met de zure room en zet opzij.

  3. 3

    Maak de pannenkoeken. Klop de eieren op met de melk, het boekweitmeel en een snuif zout. Voeg op het einde het spuitwater toe en roer voorzichtig om.

  4. 4

    Verhit een pannenkoekenpan, wrijf die in met zonnebloemolie en doe 1 pollepel beslag in de pan. Draai met de pan tot het beslag mooi verdeeld is, laat 1 minuut garen, draai om en laat opnieuw even garen. Bak zo alle pannenkoeken.

  5. 5

    Beleg een pannenkoek met 2 eetlepels romige blauwe kaas en enkele stukjes rabarber. Vouw dicht en serveer met extra honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boekweitpannenkoek met rabarber, citroentijm en romige blauwe kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!