Risotto met gerookte zalm en citroen
bereiding
-
1
Snipper de ui en de knoflook. Pers de sap van 1 citroen en rasp wat citroenschil apart. Snij ook enkele extra reepjes citroenschil. Hak de dille en pluk enkele takjes extra van de dille af. Rasp de parmezaan. Snij de gerookte zalm in stukjes.
-
2
Fruit de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de rijst bij en roer tot alle korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn en laat even koken.
-
3
Voeg er het citroensap en de geraspte schil aan toe. Giet er wat bouillon bij en roer tot het
vocht is opgenomen. Voeg er geleidelijk aan meer bouillon aan toe. Ga zo door tot de rijst beetgaar en romig is (20 minuten). -
4
Vermeng de stukjes zalm samen met de risotto. Roer er ten slotte de gehakte dille, parmezaan en een klontje boter door. Breng verder op smaak met peper en zout. Werk de risotto af met verse dille en reepjes citroenschil.
Voorbereiding