Casarecce met spinaziepesto, gerookte zalm en tuinbonen
bereiding
-
1
Maak de pesto. Spoel de spinazieblaadjes en laat ze goed uitlekken. Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers 'm uit. Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof. Doe de spinazie samen met de knoflook, de walnoten, het basilicum en de parmezaan in de blender en mix fijn. Voeg olijfolie in een straaltje toe en mix tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met peper en geraspte citroenschil en citroensap.
-
2
Spoel de citroen, snij hem in dikke plakken en gril die goudbruin op de grillplaat.
-
3
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de tuinbonen toe. Giet ze samen af en meng er de helft van de spinaziepesto onder. Stort de pasta in een mooie schaal en werk af met de gerookte zalm, de gegrilde citroen en enkele blaadjes basilicum. Geef er de rest van de pesto apart bij.