Risotto primavera
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit ze glazig in wat olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met olie bedekt zijn. Blus met de wijn en laat inkoken.
-
2
Schenk een pollepel bouillon bij de rijst en roer op zacht vuur tot het vocht opgenomen is. Herhaal dit tot de rijst smeuïg is, maar nog beet heeft. Dat duurt zo'n 20 min.
-
3
Maak de groenten schoon. Snij de asperges in schuine stukken en de courgette in blokjes.
-
4
Stoof de asperges kort aan in wat boter. Voeg de courgettes en de erwten toe en meng. Laat afgedekt 4 minuten stoven.
-
5
Schep de groenten bij de risotto en warm even door. Roer er de room, de parmezaan en de peterselie door. Warm nog even door. Kruid met peper en zout. Schep in warme borden. Werk af met plukjes peterselie.