Bloemkoolquiche (2)
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een met bakpapier beklede taartvorm en snij de randen eventueel bij. Bedek met nog een bakpapier en leg daarop droge bonen of keramische bakparels. Bak de bodem 10 minuten voor. Verwijder de bonen en het bakpapier, zet nog 5 minuten in de oven. Laat lichtjes afkoelen.
-
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes.
-
3
Blancheer de roosjes 2 minuten in gezouten water. Spoel met koud water en laat goed uitlekken. Laat lichtjes afkoelen.
-
4
Stoof de ui met de knoflook en de gember aan in wat olie. Voeg komijn en koriander toe. Roerbak nog 2 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak het vlees rul en gaar. Kruid met kerriepoeder, peper en zout.
-
5
Roer de eieren los met de room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep de bloemkoolroosjes en het gehakt op de deegbodem en schenk er het eimengsel over. Bak de quiche ongeveer 30 minuten in de oven.