Pannenkoekenbuche
bereiding
-
1
Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Voeg er de suiker aan toe. Meng goed en voeg er het zout en 5 eetlepels melk aan toe. Meng met een spatel en voeg er beetje bij beetje de rest van de melk aan toe. Roer er als laatste de gesmolten boter door.
-
2
Bedek de kom met een theedoek en laat het deeg een halfuur op kamertemperatuur rusten.
-
3
Verhit wat boter in een koekenpan. Giet er met een pollepel wat deeg in en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Bak pannenkoeken tot het deeg op is.
-
4
Leg de pannenkoeken, een beetje overlappend, naast elkaar op het werkblad. Bestrijk ze met bosbessenconfituur en rol ze op.
-
5
Garneer de bûche met het glazuur (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking) en verse bosbessen.