Recept

Duivelse scampi's met ansjovis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De saus van dit klassieke scampigerechtje smaakt nóg intenser door er een paar ansjovisfilets in weg te laten smelten.

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi's tot het staartje en maak ze schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak het chilipepertje schoon, verwijder de zaadjes en snipper het fijn.

  2. 2

    Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de ansjovisfilets toe en roer tot ze smelten. Voeg de chilipeper en de knoflook toe en roerbak 1 tot 2 minuten. Schenk de wijn bij in de pan en laat de alcohol verdampen. Roer er de tomatenpuree door.

  3. 3

    Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe. Kruid met oregano, peper en zout. Laat op matig vuur ongeveer 20 min. sudderen.

  4. 4

    Kruid de scampi's met peper en zout, en bak ze op hoog vuur. Zet de afzuigkap uit.Voeg de cognac toe en flambeer.

  5. 5

    Schep de scampi's door de tomatensaus en laat nog even sudderen. Breng op smaak met citroensap. Kruid met peper en zout. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Duivelse scampi's met ansjovis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!