Recept

Pizza Napoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De klassieker onder de pizza’s, eenvoudig en lekker. Echte Italianen kiezen voor een pizza Napoli!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 250°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Rol het pizzadeeg tot 4 bodems van ongeveer 25 cm. Leg de pizzabodems op de bakplaten. Met wat puzzelwerk krijg je er 2 op elke plaat, anders bak je ze in 2 keer.

  2. 2

    Bedek de bodems met tomatensaus. Kruid met peper en zout. Strooi er de geraspte mozzarella over en verdeel er de ansjovisfilets over.

  3. 3

    Bak de pizza’s ongeveer 12 à 15 minuten in het midden van de oven. Schenk er in een straaltje nog wat - al dan niet pikante - olijfolie over, snij met een pizzaroller in stukken en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza Napoli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!