Recept

Blini's met gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verfijnd voorgerechtje van minipannenkoekjes met zalm.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de lente-uitjes fijn. Klop het eiwit stijf. Hak de dille fijn.

  2. 2

    Meng water, gist en suiker en laat even rusten.

  3. 3

    Doe de bloem met het zout in een kom. Meng er de eidooier en het gistmengsel door tot het een dik beslag is. Dek de kom af met een keukendoek en laat het beslag 1 uur rijzen.

  4. 4

    Meng er de melk en 1 el zure room door. Spatel er het eiwit door.

  5. 5

    Bak in boter 16 kleine, dikke pannenkoekjes (8 cm diameter) van het beslag. 

  6. 6

    Meng 8 el zure room met de gehakte dille en de gesnipperde lente-uitjes (hou een paar snippertjes apart voor de afwerking). Breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Doe een lepeltje zure room op de blini's, leg er een stukje gerookte zalm op en garneer met een snippertje lente- ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Blini's met gerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!